اتومایزر, جویس, کویل, ویپ

علت های ریزش جویس و راه‌های برطرف کردن آن

علت ریزش جویس

اگر تنها یک بار از دستگاه‌های ویپینگ استفاده کرده باشید، حتما با مشکل ریزش جویس یا همان لیک دادن رو به رو شده‌اید. مشکلی اذیت کننده، که قسمتی جدا نشدنی از ویپینگ است.
بله درست متوجه شدید! “جدانشدنی”. البته اصلا نیازی به نگرانی نیست. چرا که با دانستن علت های ریزش جویس و رعایت چند نکته، می‌‌توانید تا حد زیادی آن را کاهش دهید.

در این مقاله قصد داریم درباره علت های لیکینگ و راه حل‌های جلوگیری از آن صحبت کنیم. پس اگر از ریزش جویس در دستگاه خود خسته شده‌اید؛ تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

علت ریزش جویس

به چه چیزی ریزش جویس می‌گوییم؟

زمانی که لیکویید از مخزن کارتریج یا اتومایزر خارج شود (معمولا از دریچه هوا)، می‌گوییم ریزش جویس اتفاق افتاده است. البته شاید آن را با اسم‌های دیگری مثل لیکینگ یا پس دادن جویس هم بشناسید.
در ابتدا ممکن است این موضوع خیلی حاد به نظر نرسد، ولی مطمئن باشید که با گذشت زمان بسیار آزاردهنده خواهد شد. چرا که باید به طور مداوم آن را تمیز نمایید. در غیر این صورت، آسیب جدی به دستگاه‌تان وارد می‌کند. یا حتی در بعضی شرایط (بسته به علت ریزش)، امکان دارد که مخزن جویس شما کاملا خالی گردد.

پس باید لیکینگ را بسیار جدی بگیرید. درست است که نمی‌توان به طور کامل از ریزش جویس جلوگیری کرد. اما با نگهداری درست، تا حد چشم‌گیری می‌توان آن را کاهش داد.

علت های ریزش جویس و راه‌های جلوگیری

تا اینجای مطلب متوجه شدیم که ریزش جویس چیست. در ادامه به علت‌های بروز این مشکل و راه‌کارهایی برای کاهش آن می‌پردازیم:

علت ریزش جویس

1. از کویل و لیکویید نامناسب استفاده نکنید!

در حال حاضر 3 نوع دستگاه مختلف برای ویپینگ وجود دارد: ویپ، پادماد و پادسیستم.
هرکدام از این دستگاه‌ها، به کویل و لیکویید مخصوص خود احتیاج دارند. در غیر این صورت با مشکلات زیادی، از جمله لیک دادن، رو به رو خواهید شد.

به طور کلی کویل‌هایی با مقاومت 1.0 اهم و بالاتر، برای استفاده در پادسیستم‌ها و پادمادها (برای حالت پاد) مناسب می‌باشند. باید بدانید که برای ویپینگ با این کویل‌ها، باید از سالت نیکوتین (لیکویید با میزان نیکوتین بالا) استفاده کنید.
در مقابل، کویل‌هایی با مقاومت کمتر از 1.0 اهم برای ویپ‌ها و پادمادها (برای حالت ویپ) مناسب هستند. این نوع کویل‌ها برای ویپینگ به ایجوس (لیکویید با میزان نیکوتین کم) نیاز دارند.

پس هنگام خرید کویل یا لیکویید حواستان به نوع دستگاه‌تان باشد که دچار مشکل نشوید.

 

علت ریزش جویس

2. کویل سوخته و ریزش چند برابر!

اگر ویپر حرفه‌ای هستید، حتما با نحوه عملکرد کویل آشنایی دارید. اما اگر تازه وارد این دنیای گسترده شده‌اید، بگذارید توضیح کوتاهی درباره آن بدهم. در واقع کویل از 2 قسمت المنت و پنبه تشکیل شده است. پنبه جویس را جذب کرده و المنت آن را گرم می‌کند تا جایی که به بخار تبدیل شود.
حالا اگر به هر دلیلی پنبه‌ی کویل بسوزد، قابلیت خود را از دست می‌دهد. یعنی دیگر قادر به جذب جویس نمی‌باشد. در نتیجه جویس از اتومایزر یا کارتریج شما خارج می‌شود.

پس در صورتی که هنگام ویپینگ طعم ناخوشایند سوختگی را حس کردید. یا با کامگیری دچار سوزش گلو و سرفه شدید. کویل خود را بررسی کنید و در صورت سوختگی، آن را تعویض نمایید.

علت ریزش جویس

3.کویل دست‌ساز را درست ویک کنید

اگر از اتومایزرهای مکانیکال استفاده می‌کنید، باید حواستان به ویک کردن درست کویل باشد. چرا که مقدار پنبه در میزان ریزش، تاثیر به سزایی دارد. اگر میزان پنبه کمتر از حد مورد نیاز باشد، ریزش دستگاه‌تان زیاد می‌شود. در مقابل اگر پنبه بیش از اندازه باشد، علاوه بر ریزش، امکان دارد سریع‌تر بسوزد.

به همین علت است که استفاده از اتومایزرهای مکانیکال نیازمند تجربه و مهارت بسیار بالایی‌ست. پس چنانچه هنوز خیلی حرفه‌ای نیستید، سراغ اتومایزرهای مکانیکال نروید.

4.در پر کردن مخزن، تعادل را رعایت کنید.

اینکه چقدر از مخزن کارتریج یا اتومایزرتان را با لیکویید پر کنید، بسیار مهم است. چرا که در صورت پر کردن بیش از اندازه مخزن، شاهد ریزش جویس خواهید بود. البته در بعضی دستگاه‌ها، حتی کم بودن جویس داخل مخزن هم موجب لیکینگ می‌گردد.

به مرور زمان دستتان خواهد آمد که چه میزان از مخزن دستگاه‌تان را پر نمایید. اما در حالت کلی، بهتر است که نصف مخزن را (تا بالاتر از حفره کویل) پر نمایید.
همین‌طور حواستان به این موضوع باشد که مخزن را بیشتر از حد نیازتان پر نکنید. هم‌چنین شب تا صبح آن را به حال خود نگذارید. زیرا هر چه لیکویید بیشتر داخل مخزن بماند، ریزش بیشتر می‌شود.

علت ریزش جویس

5. مخزن دستگاه را درست پر کنید

یکی دیگر از علت های ریزش جویس درست پر نکردن مخزن دستگاه است. باید هنگام انجام این کار، حواستان باشد که جویس داخل حفره قرارگیری کویل نرود. زیرا این محل برای ورود لیکویید در نظر گرفته نشده، در نتیجه موجب ریزش می‌گردد.

علت ریزش جویس

6.دستگاه را کج نکنید.

سعی کنید همیشه دستگاه‌تان را به صورت عمود نگه دارید و آن را کج نکنید. چرا که با کج کردن دستگاه، جویس با گذشت زمان از دریچه هوا خارج می‌شود. پس هنگامی که از دستگاه استفاده ‌نمی‌کنید، آن را به صورت ایستاده قرار دهید.
همچنین اگر پورت شارژ در زیر دستگاه قرار دارد، هنگام شارژ دستگاه، کارتریج را از آن جدا نمایید.

7.واشرهای اورینگ چک شود

واشرهای اورینگ (O-RING) نقش موثری در جلوگیری از لیکینگ جویس دارند. در نتیجه خراب شدن یا فرسودگی آن‌ها ریزش را افزایش می‌دهد.
پس بهتر است هر از چندگاهی واشرهای O شکل را جدا کنید. آن‌ها را به دقت بررسی نمایید که فرسوده نشده باشند. در صورت نیاز اقدام به تعویض آن‌ها نمایید.

علت ریزش جویس

8. اتومایزر و کارتریج را درست متصل کنید.

گاهی ممکن است ریزش جویس در اثر اتصال نادرست کارتریج باشد. پس قبل از شروع ویپینگ، حتما اتصال آن‌ به بدنه را چک نمایید.
اگر هم از اتومایزر استفاده می‌کنید، حتما آن را محکم ببندید. البته نه آنقدر محکم که به دستگاه یا اتومایزر آسیب وارد شود.

درپوش اتومایزر نیز می‌تواند در ریزش تاثیرگذار باشد. پس حتما از بسته بودن کامل آن مطمئن شوید.

9.دریچه هوا را کامل نبندید

هنگام ویپینگ، سعی کنید دریچه هوا را به صورت کامل نبندید. با این کار، از کام شدید و فشار زیاد به دستگاه جلوگیری ‌می‌شود. زیرا کام‌های شدید، جویس را بیش از اندازه وارد کویل می‌کند و درنتیجه موجب ریزش می‌گردد.

10. تمیزکاری فراموش نشود.

قطعات دستگاه ویپ به مرور زمان دچار آلودگی می‌شوند. پس بهتر است هر چند وقت یک بار قطعات دستگاهتان را تمیز کنید. این کار بسیار ساده است. کافیست از یک دستمال کاغذی برای تمیز کردن دستگاه‌تان استفاده کنید.

جمع بندی…

همان‌طور که متوجه شدید؛ ریزش یا پس دادن جویس امری طبیعی‌ست. تقریبا هم در تمام دستگاه‌های ویپینگ رخ می‌دهد و نمی‌توان آن را به طور کامل متوقف کرد. اما با شناخت علت های ریزش جویس و برطرف کردن آن‌ها، تا حد زیادی می‌توانید لیکینگ را کاهش دهید.

اگر راه دیگری برای جلوگیری از ریزش جویس می‌شناسید یا سوالی درباره این مطلب دارید، می‌توانید در قسمت نظرات مطرح نمایید.
همچنین برای مشاوره بهتر، می‌توانید با تیم پشتیبانی ویپرزدیلی تماس بگیرید. کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان پاسخ‌گوی شما خواهند بود.

1 نظر در “علت های ریزش جویس و راه‌های برطرف کردن آن

  1. حمیدرضا گفت:

    سلام ممنون ولی داخل ویدئوی یوتیوب بعضا برعکس این مطالب رو گفتید مثلا گفتید شبها ویپ رو به صورت افقی بذارید که جویس به پنبه نخوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *