اندرزگو، بلوار صبا، بن‌بست سوم، پلاک ۱۷۱ واحد ۱
تحویل سفارشات در تهران نهایتاً ۲ تا ۴ ساعت و در سایر استان‌ها حداکثر ۳ روز

ویپ چیست؟

ویپ چیست؟

شاید دو یا سه سال پیش، کمتر کسی پیدا می‌شد که بتواند به سوال “ویپ چیست؟” جواب درستی بدهد. اما امروزه بیشتر ما، حداقل یک بار اسم ویپ یا پاد سیستم را شنیده‌ایم. با این حال، هنوز هم افرادی پیدا می‌شوند که اطلاعات دقیقی در این باره ندارند. یا هستند کسانی که تمام دستگاه‌های ویپینگ را با نام “ویپ” می‌شناسند.
به همین دلیل تصمیم گرفتیم مقاله‌ای درباره این موضوع بنویسیم و به طور کامل راجع به آن صحبت کنیم.

پس اگر شما هم جز افرادی هستید که فقط اسم ویپ به گوشتان خورده ولی درباره آن چیزی نمی‌دانید، تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

داستان ویپینگ از کجا شروع شد؟

مدت‌ها پیش، زمانی که کشیدن سیگار تازه رواج پیدا کرده بود، اغلب مردم تصور می‌کردند که سیگار خواص دارویی دارد. اما گذشت زمان و تحقیقات گسترده، ثابت کرد که دقیقا برعکس است. یعنی کشیدن سیگار ضررهای جبران ناپذیری برای انسان به دنبال دارد. در نتیجه بسیاری از افراد سیگاری به فکر ترک آن افتادند. این شد که تا مدت‌ها، یافتن راهی آسان برای ترک سیگار، دغدغه‌ی بسیاری از محققان، پزشکان و… بود.

سرانجام یک کمپانی چینی در سال 2003، دستگاهی را برای ترک سیگار روانه بازار کرد. این دستگاه به نام “سیگار الکترونیکی” معروف شد. به مرور زمان سیگارهای الکترونیکی پیشرفته‌تر و متنوع‌تر شدند. امروزه ما آن‌ها را با نام ویپ‌، پاد سیستم‌ و پاد ماد می‌شناسیم.

تحقیقات مختلف، نشان داده که ضرر ویپینگ حدود 95% کمتر از کشیدن سیگار است. زیرا در این دستگاه‌ها، خبری از سوختن تنباکو و کاغذ و یا قطران و هزاران ماده شیمیایی و سرطان‌زای دیگر نیست.

اما سوال مهمی که برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که دستگاه‌های ویپینگ چگونه کار می‌کنند؟

اساس کار دستگاه‌های ویپینگ چیست؟

درست است که در حال حاضر 3 نوع دستگاه ویپینگ در بازار وجود دارد؛ اما اساس کار همه‌ی آن‌ها یکی است. پس بگذارید کمی با نحوه کار این دستگاه‌ها آشنا شویم.

دستگاه‌های ویپینگ دارای 4 قسمت اصلی یعنی بدنه، کویل، منبع تغذیه و اتومایزر یا کارتریج می‌باشند. البته علاوه بر این‌ها شما به مایعی با نام ای لیکوئید نیز، نیاز دارید. که این مایع بسته به نوع آن (ایجوس یا سالت نیکوتین) دارای مقادیر متفاوت نیکوتین می‌باشد. خیال‌تان راحت! در ادامه دقیق‌تر به بررسی لیکوئیدها می پردازیم.

برسیم به اصلی‌ترین قسمت هر دستگاه، یعنی بدنه یا همان “ماد“. این قسمت شامل صفحه نمایش یا چراغ LED بوده و دربرگیرنده باتری (داخلی یا خارجی) می‌باشد. دکمه فایر، دکمه تنظیمات و پورت شارژ هم بر روی بدنه قرار می‌گیرند.
قسمت بعدی، اتومایزر یا کارتریج است. یعنی قسمتی که دارای مخزن برای ای لیکوئید بوده و جایگاهی برای قرارگیری کویل دارد.
کویل‌ هم قطعه‌‌ای تشکیل شده از المنت و پنبه است که دارای مقاومت‌های متفاوت می‌باشد. وظیفه کویل، جذب ای لیکویید و تبدیل آن به بخار است.
خب حالا برسیم به نحوه عملکرد دستگاه‌ها! به طور کلی، زمانی که شما شروع به کام گرفتن می‌کنید، کویل داغ می‌شود. سپس این حرارت از کویل به ای لیکوئید منتقل شده و در نتیجه مایع به بخار تبدیل می‌شود. در نهایت این بخار از طریق لبی (دریپ تیپ) وارد دهان شما می‌گردد.
همان‌طور که می‌بینید در دستگاه‌های ویپینگ خبری از سوختن، دود، بوی آزار دهنده و دردسر نیست. این دستگاه‌ها به کم‌خطرترین و آسان‌ترین شکل ممکن، نیکوتین بدن شما را تامین می‌کنند. البته که لازم به یادآوری است که نیکوتین ماده‌ای اعتیاد آور می‌باشد و مصرف بیش از اندازه آن خطرناک است.

انواع ای لیکویید

قبل از این‌که سراغ توضیح دستگاه‌های ویپینگ برویم، بهتر است کمی دقیق‌تر راجع به ای لیکوییدها صحبت کنیم.
در کل دو نوع ای لیکوئید داریم: ایجوس و سالت نیکوتین که از موارد زیر تشکیل می‌شوند:

 

  1. نیکوتین
  2. ویجی (گلیسیرین گیاهی)
  3. پی‌جی (پروپیلن گلیکول)
  4. طعم‌دهنده‌ها

ایجوس:

میزان نیکوتین ایجوس‌ها بین 0 تا 18 میلی‌گرم متغیر است. در نتیجه بیشتر به درد کسانی می‌خورد که میخواهند قلیان را ترک کنند و دنبال میزان نیکوتین بالا نیستند. همچنین برای افرادی که برای تفریح به سراغ ویپینگ آمده‌اند نیز مناسب است. اگر جز این دسته از افراد هستید، راهنمای زیر تا حد زیادی برای انتخاب میزان نیکوتین جویس به شما کمک می‌کند:

  • نیکوتین 0 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که به طور کامل قصد ترک سیگار را دارند یا اصلا سیگاری نیستند و فقط برای سرگرمی به سراغ ویپ آمده‌اند.
  • نیکوتین 3 و 6 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه کمتر از ۵ نخ سیگار می‌کشند.
  • نیکوتین 12 و 18 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه کمتر از یک پاکت یا بیشتر سیگار می‌کشند ولی به حجم بخار زیاد علاقه دارند.

 

سالت نیکوتین:

میزان نیکوتین موجود در سالت نیکوتین‌ها از 10 تا 50 میلی‌گرم متغیر است. شما می‌توانید بسته به تعداد نخ سیگاری که می‌کشید، سالت نیکوتین مناسب خود را انتخاب نمایید. برای این کار، می‌توانید از راهنمای زیر کمک بگیرید:

  • نیکوتین 10: برای افرادی مناسب است که روزانه کمتر از 5 نخ سیگار میکشند ولی حجم بخار کم را ترجیح می‌دهند.
  • نیکوتین 20-25 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه نصف پاکت سیگار میکشند.
  • نیکوتین 30-35 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه تقریبا یک پاکت سیگار میکشند.
  • نیکوتین 50 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه بیشتر از یک پاکت سیگار میکشند.

انواع دستگاه‌ ویپینگ

خب تا اینجا کمی با عملکرد دستگاه‌های ویپینگ آشنا شدیم. در ادامه درباره انواع‌شان و تفاوت‌های آن‌ها صحبت می‌کنیم:

1. ویپ

ویپ‌ها قوی‌ترین دستگاه‌های ویپینگ هستند و معمولا نسبت به سایر دستگاه‌ها ابعاد بزرگ‌تری دارند. دستگاه‌هایی که حجم بخار بسیار زیادی تولید می‌کنند ولی میزان نیکوتین کمی به بدن شما می‌رسانند. ویپ‌ها اکثرا قابلیت تنظیمات پیشرفته‌ دارند. با کمک تنظیمات دستگاه، امکان شخصی سازی هر چه تمام‌تر برای شما فراهم می‌شود. همچنین شما حق انتخاب دارید که اتومایزر دلخواهتان را بر روی دستگاه ببندید. از اتومایزرهای ساب اهم (دارای کویل آماده) گرفته تا اتومایزرهای مکانیکال (با کویل دست پیچ) که طعم‌رسانی و حجم بخار بیشتری دارند.

دستگاه‌های ویپ اکثرا دارای 1 یا 2 باتری خارجی (قابل تعویض) هستند. همچنین بعضی از آن‌ها قدرت خروجی 200 وات یا حتی بیشتر هم دارند. کویل مناسب ویپ‌ها مقاومت کمتر از 0.6 اهم باید داشته باشد. ای لیکویید مورد نیازشان نیز باید از نوع ایجوس (میزان نیکوتین پایین) باشد.

به طور کلی ویپ‌ مناسب کسانی است که قصد ترک قلیان را دارند. یا کسانی که برای تفریح یا انجام حرکات نمایشی (تریک) به سراغ ویپینگ آمده‌اند.

2. پاد سیستم

پاد سیستم‌‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که عملکردی بسیار شبیه به سیگار داشته باشند. دستگاه‌هایی جمع‌و‌جور و کوچک، که به آسانی قابل حمل و استفاده هستند.


پاد سیستم‌ها حجم بخار کمی دارند ولی میزان نیکوتین بیشتری به بدن شما می‌رسانند. اکثرا قابلیت تنظیمات ندارند و دارای قدرت خروجی محدود (حداکثر تا 30 وات) هستند. باتری آن‌ها نیز معمولا از نوع داخلی بوده و از کارتریج ها پشتیبانی می کنند.
کویل مناسب پادها مقاومت بیشتر از 0.6 اهم باید داشته باشد. ای لیکویید مناسب آن‌ها نیز باید از نوع سالت نیکوتین (میزان نیکوتین بالا) است.

در کل پاد سیستم‌ها مناسب کسانی است که سیگار می‌کشند و یا دنبال جایگزینی برای آن هستند.

3. پاد ماد

پاد مادها نسل جدیدی از دستگاه‌های ویپینگ هستند که طرفداران بسیاری هم دارند. به طور کل پاد مادها حد واسطی از دستگاه‌های پاد سیستم‌ و ویپ می‌باشند. یعنی با تعویض کویل یا کارتریج یکپارچه‌ی (کارتریج دارای کویل داخلی) آن‌ها، هم به عنوان ویپ و هم به عنوان پاد قابل استفاده هستند.

حرف آخر…

فکر می‌کنم که حالا دیگر می‌توا‌نید جواب کاملی به سوال “ویپ چیست؟” بدهید. چرا که سعی کردیم در این مقاله، شما را به طور کامل با انواع دستگاه‌ ویپینگ، تفاوت‌هایشان و نحوه عملکرد آن‌ها آشنا کنیم.
اما اگر هم‌چنان شک دارید که کدام دستگاه برای شما مناسب‌تر است می‌توانید با پشتیبانی ویپرزدیلی تماس بگیرید. مشاورین ما در کم‌ترین زمان پاسخ‌گوی شما هستند.
همچنین اگر سوال یا نظری درباره این مقاله دارید، می‌توانید در قسمت کامنت‌ها مطرح نمایید.

you tube for vape lovers
برای دوست‌داران ویپ و ویپرها !
کانال ویپرزدیلی صرفا جنبه آموزشی دارد و محصولاتی که معرفی می‌شوند برای فروش نیستند.
دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
×