بسیاری از کسانی که وارد دنیای ویپینگ شده اند حداقل یکبار هم شده که با ارورهای ویپ برخورد کرده باشند. معمولا اولین راهی که برای رفع مشکل به ذهن ویپرها میرسد مراجعه به فروشگاههای ویپ است. فروشندگان ویپ اغلب در تشخیص و رفع مشکلات و خطاهای دستگاههای ویپ متخصص هستند و میتوانند به افراد در این رابطه کمک کنند. با اینحال، همه زمان لازم برای رفتن به یک مغازه ویپ را ندارند؛ بنابراین ما این راهنمای عیبیابی ویپ و بررسی ارورهای ویپ را گردآوری کردهایم تا به شما کمک کنیم مشکلات خود را حل کنید. پس با ما همراه باشید.
انواع ارور ویپ
انواع ارور ویپ در دستههای مختلفی قرار دارند که در این مقاله ما به مهمترین آنها اشاراتی خواهیم داشت. بیشتر این ارورها مرتبط با اتومایزر ویپ هستند که در ادامه با نحوه این خطا و نحوه رفع آن آشنا خواهم شد. به صورت کلی مهمترین خطاهای ویپ در ادامه مفصل درباره آن ها توضیح داده ایم:
ارور Low Atomizer و رفع آن
خطای Low Atomizer یکی از خطاهای رایجی است که ممکن است در حین ویپینگ با آن روبرو شوید. این خطا بسته به نوع دستگاه ممکن است معانی متفاوتی داشته باشد. اما زمانی که مقاومت سیم پیچ کمتر از مقدار مجاز دستگاه باشد، این ارور رخ خواهد داد. به جز این مورد دلایل دیگری هم مانند مقاومت ضعیف، اتصال سست کویل، کوتاه بودن سیم پیچ و یا اتصال نادرست اتومایزر به دستگاه وجود دارد. اگر هر کدام از این موارد در دستگاه رخ دهند، شما با پیغام Low Atomizer بر روی ویپ مواجه خواهید شد. برای رفع این خطا اگر نوع اتومایزرتان با دستگاه همخوانی داشته باشد، میتوانید با عوض کردن کویل دستگاه مشکل را رفع کنید. در صورتی هم که کارتریج یا اتومایزر با بدنه یا ماد دستگاه همخوانی نداشت، حتما برای تعویض آن اقدام کنید. در دفترچه راهنمای کاربر ویپها، محدوده مقاومت سازگار با دستگاه ذکر شده است. برای همین بهتر است قبل از اتصال اتومایزر به دستگاه، از محدوده مقاومتی آن اطلاع داشته باشید.
از خطاهای بسیار معمولی که بیشتر افراد ویپر با آن مواجه میشوند، ارور لو باتری است. زمانی که این پیغام را بر روی صفحه نمایش ویپ مشاهده کردید، کافیست آن را به شارژر متصل کنید تا باتری شارژ شود. دستگاههای ویپ دارای باتری داخلی یا خارجی هستند که هر دو از طریق کابل شارژ USB قابل شارژ میباشند.
ارور Check Atomizer و رفع آن
خطای Check Atomizer معمولا به دلیل اتصال ناقص و نادرست اتومایزر یا کارتریج به دستگاه رخ میدهد. زمانی که دستگاه نتواند اتومایزر را شناسایی کند، قادر به انتقال جریان برق به سیم پیچ دستگاه، برای داغ کردن کویل و تولید بخار نخواهد بود. علاوه بر این ممکن است ارور چک اتومایزر به دلیل مشکل در مقاومت دستگاه و یا جا باز کردن مکان کویل باشد. برای رفع این خطا میتوانید اتومایزر را از دستگاه جدا کرده و منطقه اتصالش با بدنه را به خوبی تمیز کنید. سپس مجددا آن را در دستگاه قرار دهید. اگر از سالم بودن محل کانکشن مطمئن نبودید، میتوانید با قرار دادن یک اتومایزر جدید آن را بررسی کنید. در صورتی که خطا برطرف شود، مشکل از اتومایزر بوده است؛ اما اگر ارور چک اتومایزر مجدداً نمایش داده شود، یعنی کانکشن و محل اتصال دچار مشکل شده است. در این زمان باید دستگاه ویپ را به یکی از مراکز تعمیرات ویپ ببرید.
ارور NO Atomizer Connection و رفع آن
این خطا به کانکشن 510 دستگاه ویپ پاد مرتبط است. بخش ارتباطی اتومایزر و دستگاه، کانکشن 510 است که اگر مشکلی در آن ناحیه روی دهد این خطا برای کاربر نمایش داده خواهد شد. برای رفع این خطا میتوانید کانکتور را باز کنید و پس از تمیزکاری، مجددا آن را درون دستگاه قرار دهید. نکتهای که در این رابطه وجود دارد این است که نباید مخزن را بیش از حد محکم ببندید، چون ممکن است به این کانکشن آسیب وارد شود.
ارور Device to HOT و رفع آن
همانطور که از نام این خطا مشخص است، زمانی که از دستگاه زیاد استفاده کرده و اجازه خنک شدن به آن ندهید، این ارور رخ خواهد داد. در این زمان دمای دستگاه به بالاترین حد ممکن رسیده و دستگاه داغ خواهد شد. برای رفع این مشکل اگر دستگاه ویپ از باتری خارجی برخوردار است، باتری را از دستگاه جدا کرده و به مدت 15 ثانیه صبر کنید تا دما به حالت اول برگردد. در صورتی که بعد از ویپینگ کوتاه این خطا برایتان نمایش داده شود، یعنی دستگاه دارای یک مشکل داخلی است که برای حل آن باید به یک مرکز تعمیرات دستگاههای ویپینگ بروید.
ارور ATOMIZER SHORT یا OHMS TOO LOW
زمانی که کویل باعث ایجاد اتصال کوتاه در دستگاه شود، این خطا برایتان نمایش داده خواهد شد. زمانی که جریان انرژی توسط یک عاملی مختل شود، با ارور اهم لو یا اتومایزر شورت مواجه خواهید شد. باتری معیوب، شل بودن پایه کویل و عدم اتصال درست اتومایزر به دستگاه از جمله دلایلی هستند که موجب نمایش ارور ATOMIZER SHORT یا OHMS TOO LOW میشوند. برای رفع این مشکل میتوانید در ابتدا باتری و کویل دستگاه را بررسی کرده و ببینید کدام مورد سبب ایجاد اتصال کوتاه شدهاند. اگر باتری سالم بوده و مشکلی نداشته باشد، باید کویل دستگاه را بررسی کنید. بدنه کویل باید سالم بوده و سیم پیچ اندازه مناسبی داشته باشد. در صورتی که مشکل را از سمت کویل متوجه شدید، آن را عوض کنید. اگر با تعویض کویل همچنان مشکل باقی بود، مشکل میتواند ناشی از شل بودن کانکشن 510 اتومایزر باشد که باید توسط تعمیرکاران ویپ حل شود.
روشن نشدن دستگاه
یکی از مشکلاتی که ممکن است در حین ویپینگ با آن مواجه شوید، خاموش شدن ناگهانی دستگاه است. در این زمان معمولا دستگاه خاموش شده و دیگر روشن نمیشود. بیشترین دلیلی که باعث بروز این اتفاق میشود این است که جویس داخل دستگاه ریخته شده و به قسمت چیپست یا همان پردازنده نفوذ کرده است. در این زمان باید حتما دستگاه ویپ خود را پیش یک تعمیرکار حرفهای ببرید تا چیپست را به درستی تمیز کرده و مشکل را حل کند. این کار به دقت بالایی نیاز دارد و نباید خودسرانه انجام شود.
بررسی ارورها در دستگاههای ویپ فاقد نمایشگر
تمامی ارورهای ویپ که گفته شد، بر روی صفحه نمایش کوچک دستگاه ویپ ظاهر شده و فرد را از وجود مشکل مطلع میکنند. اما برخی از دستگاههای ویپ دارای این صفحه نمایش نیستند و به جای آن از چراغ تک رنگ یا چند رنگ برخوردار هستند. زمانی که چراغ شروع به چشمک زدن کند، بیانگر یک وضعیت خاص در دستگاه است که باید به آن از طریق مطالعه دفترچه راهنما پی برد. معمولا این خطاها به این صورت هستند:
چراغ چشمکزن سبز، آبی یا سفید: زمانی که چراغ LED به یکی از این سه رنگ درآمده و شروع به چشمک زدن کند، بیانگر عدم اتصال دستگاه به کارتریج، اتومایزر یا کویل است. یعنی زمانی که این قطعات که از قطعات اصلی دستگاه هستند، در جای خود به خوبی قرار نگرفته باشند دچار اختلال در عملکرد دستگاه خواهند شد. بهتر است برای رفع این مشکل دستگاه را به یک شخص متخصص سپرده تا بررسی شود. در صورتی که چراغ LED شروع به چشمک قرمز رنگ کند، یعنی باتری دستگاه از شارژ ناکافی برخوردار است. در این زمان کافیست باتری را به شارژ متصل کنید تا چراغ از حالت چشمک زن خارج شود. در صورتی که همچنان رنگ چراغ قرمز باشد، یعنی باتری دچار مشکل است و باید مورد بررسی قرار بگیرد.
نتیجه گیری
هر دستگاه ویپی پتانسیل خرابی دارد. انسان هنوز ابزار کاملی را ابداع نکرده است؛ اما برخی از ویپها نسبت به سایرین کمتر مستعد ارورهای ویپ هستند. متأسفانه هیچ راهی برای دور زدن این موضوع وجود ندارد. بااینحال، مصرف کنندگان میتوانند کارهایی را انجام دهند تا احتمال بروز هشدار خطا را کاهش دهند.
افرادی که بهتازگی تصمیم گرفتهاند این محصولات را بخرند و نگران از کار افتادن ویپهای خود هستند، باید در این رابطه بیشتر تحقیق کنند و بهترین دستگاه ویپ را انتخاب کنند تا با ارورهای کمتری مواجه شوند. درنهایت، ویپ خود را با دقت محافظت کنید، زیر نور آفتاب یا اتاق یا مکان داغ نگهداری نکنید. انجام این کارهای ساده به میزان قابل توجهی احتمال دریافت ارورهای ویپ را کاهش میدهد. امیدوارم که مقاله ما در رابطه با انواع ارورهای ویپ برای شما مفید واقع شده باشد.