اندرزگو، بلوار صبا، بن‌بست سوم، پلاک ۱۷۱ واحد ۱
تحویل سفارشات در تهران نهایتاً ۲ تا ۴ ساعت و در سایر استان‌ها حداکثر ۳ روز

عوارض ویپ چیست؟ چطور آن‌ها را به حداقل برسانیم؟!

عوارض ویپ چیست؟ چطور آن‌ها را به حداقل برسانیم؟!

استفاده از ویپ چه در سطح ایران و چه در سطح جهان نسبت به چند سال پیش افزایش چشم گیری داشته و همین امر باعث شده بسیاری از افراد این سوال ها برایشان بوجود بیاید که
عوارض ویپ چیست؟ آیا استفاده از ویپ نسبت به سیگار با مضرات کم‌تری همراه است؟
از همین روست که در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی درباره همین موضوع انجام شده‌. نکته‌ای قابل توجهی که وجود دارد این است که با اطمینان کامل نمی‌توان گفت که ویپ چه مضراتی برای بدن به همراه دارد، اما چیزی که بسیاری از محققان و سازمان‌های پژوهشی آن را باور دارند این است که استفاده از ویپ نسبت به سیگار کشیدن ضرر کم‌تری دارد. این نکته را در ادامه مورد بحث قرار خواهیم داد و خواهیم گفت که علت این قضیه چیست.

عوارض ویپ چیست؟ چطور آن‌ها را به حداقل برسانیم؟!

عوارض ویپ چیست؟

مصرف سیگار الکترونیکی یا ویپ با خطراتی همراه است. البته بنابر گفته سازندگان این دستگاه ها، مضرات ویپ از مضرات سیگار معمولی کمتر است. بااین‌حال، باید ببینیم نظر محققان در این مورد چیست، هرچند از نظر آنها مصرف نکردن انواع سیگارها ایمن‌ترین انتخاب است.

ویپ انتخاب بسیار مناسبی برای کسانی است که می‌خواهند از شر سیگار خلاص شوند و با استفاده از آن، خود را از مصرف ماده‌ای با هزاران ترکیب سمی رها کنند. پس می‌توان نتیجه گرفت که ویپ در برابر سیگار وسیله‌ای بسیار سالم‌تر به‌حساب می‌آید. ولی با این‌حال ویپ هم می‌تواند عوارضی به‌دنبال داشته باشد که در ادامه آن‌ها را بررسی می کنیم.

اصلی‌ترین موردی که شاید بتوان در پاسخ به سوال عوارض ویپ چیست داد، وجود نیکوتین و گلیسیرین و پروپیلن گلیکول به‌عنوان سه ماده اصلی در ساختار مایعی که برای بخار کردن ویپ استفاده می‌شوند و به جویس معروف می باشد، است. در واقع در لیکوئید ها از میزان نسبتا زیادی نیکوتین استفاده شده است و مصرف آن می‌تواند بدن را به نیکوتین عادت دهد.

آیا استفاده از جویس‌های بدون نیکوتین هم مضر است؟

مضرات ویپ و سیگار الکترونیکی از سیگار معمولی کمتر است. ویپ، پدیده نوظهوری است و هنوز در مورد عوارض آن در بلندمدت اطلاع دقیقی در دست نیست.

آنچه که مشخص شده این است که مضرات ویپینگ جویس‌های بدون نیکوتین یا با درصد نیکوتین بسیار پایین، از سیگار معمولی در کوتاه‌ مدت کمتر است. با این وجود، ویپ‌ها در برخی موارد خطرناک‌تر می‌شوند مثلا آنها ریسک ابتلا به بیماری کوید 19 را افزایش می‌دهند.

این فقط افراد سیگاری نیستند که برای ترک سیگار، ویپ را جایگزین آن می‌کنند، بلکه سیگارهای الکترونیکی برای نوجوانان نیز بسیار جذاب است. دلیل این جذابیت برای نوجوانان، حجم بخار این دستگاه ها و نیز ایجاد حسی شبیه سیگار کشیدن است.

ویپ از سال 2004 وارد بازار جهانی شد و همان‌طور که گفتیم به دلیل اینکه کمتر از دو دهه از ورود آن به بازار می‌گذرد، پژوهش‌های زیادی در مورد نتایج بلند مدت آن در دسترس نیست.

عوارض ویپ چیست؟ چطور آن‌ها را به حداقل برسانیم؟!

ویپ‌ها چه تاثیری بر ریه می‌گذارند؟

هرچند ویپ و پاد خطرات کمتری از سیگار دارند اما بدون عوارض هم نیستد. پاد نیز مانند ویپ با سایز کوچک‌تر و بدون امکان تنظیم میزان نیکوتین است. ویپینگ می‌تواند قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی را افزایش دهد که شاید به سلامت شما آسیب برساند (به عنوان مثال باعث آسیب به ریه شود)

ویپینگ همچنین می‌تواند شما را در معرض نیکوتین قرار دهد که اعتیادآور است. همچنین نگرانی‌هایی در مورد جذابیت محصولات ویپینگ در بین جوانان و پتانسیل آن‌ها برای ترویج مصرف دخانیات نیز وجود دارد. اما در کل اگر سیگاری هستید، استفاده از ویپ گزینه‌ای کم ضررتر از سیگار است.

مضرات بلند مدت ویپ چیست؟

مانند تمام محصولات جدید، خطر طولانی مدت دقیق ویپ تا 20-30 سال آینده مشخص نخواهد بود، این احتمال وجود دارد که برخی از مضرات ویپ در بلند مدت ظاهر شود و ما باید نظارتی قوی بر صنعت ویپ داشته باشیم تا هرگونه عوارض جانبی را کنترل نماییم.

اما بر اساس آنچه که در مورد مواد شیمیایی موجود در بخار و نشانگر‌های زیستی ویپ میدانیم، احتمالا خطر، بسیار کمتر از سیگار کشیدن است. مضرات مصرف بلندمدت سیگار، جان باختن 2 نفر از هر 3 فرد سیگاری است. پس میتوان نتیجه گرفت مضرات ویپ در مقابل سیگار بسیار کمتر است. البته دستگاه ویپ نیز به اندازه ی 5% سیگار ضرر دارد و باید این موضوع را به یاد داشت. اگر فردی هستید که سیگار و قلیان مصرف نمیکنید و تنها برای تفریح قصد دارید به ویپ روی آورید، بزرگترین اشتباه را کرده اید! اما اگر قصد جایگزین کردن ویپ با سیگار و قلیان را دارید، از کم ضرر بودن ویپ نسبت به دخانیات دیگر مطمئن باشید.

دستگاه ویپ یک کمک کننده و جایگزین هستند تا بتوانید دخانیات را ترک نمایید و سپس، خود دستگاه ویپ را نیز کنار بگذارید یا حداقل از جویس هایی با نیکوتین 0 (بدون نیکوتین) استفاده نمایید.

عوارض ویپ چیست؟ چطور آن‌ها را به حداقل برسانیم؟!روش‌های به حداقل رساندن مضرات ویپ

  1. دوری از نیکوتین:
    اگر به‌دلیل ترک سیگار به سراغ سیگارهای الکترونیکی رفته‌اید، باید به‌تدریج مصرف نیکوتین را کم کنید. استفاده از سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین، می‌تواند کمک خوبی باشد.
  2. مصرف مایعات:
    بلافاصله پس از ویپ، آب بنوشید تا جلوی بروز علائم کم آبی بدن و خشکی دهان گرفته شود.
  3. مسواک زدن:
    برای کاهش عوارض جانبی دهانی پس از ویپ، بهتر است سطح دندان‌های‌تان را با مسواک بشویید.

لیکوئید نیکوتین‌دار یا بدون نیکوتین؟ کدام بهتر است؟

گفته می‌شود که جویس‌های بدون نیکوتین مطمئن‌تر از جویس‌های با نیکوتین است. وابستگی به نیکوتین یکی از مهم‌ترین خطرات ایجوس‌های نیکوتین‌دار است. در یک بررسی در سال 2015 مشخص شد که افرادی که سیگار الکترونیکی نیکوتین‌دار مصرف می‌کنند، بیش از کسانی که از نوع بدون نیکوتینِ آن استفاده می‌کنند، در خطر وابسته شدن به نیکوتین قرار دارند. این نوع سیگار به‌ویژه برای جوانان خطرناک است. احتمال اینکه آنها به‌سمت مصرف سیگار معمولی متمایل شوند، بسیار زیادتر است. البته برای درک کامل عوارض جانبی و مضرات ویپ بدون نیکوتین، بررسی‌های بیشتری لازم است.

عوارض ویپ چیست؟ چطور آن‌ها را به حداقل برسانیم؟!

تفاوت بین سیگارهای الکترونیکی و سیگار معمولی

همیشه سیگار معمولی از سیگار الکترونیکی مضرتر شمرده می‌شود. اثرات طولانی‌مدت سیگارهای معمولی کاملا شناخته‌شده‌ و مستند هستند. از این عوارض می‌توان به سکتهٔ مغزی، بیماری‌های قلبی و سرطان ریه اشاره کرد.

ویپ ممکن است انتخاب بسیار کم‌خطری برای کسانی باشد که می‌خواهند سیگار را ترک کنند؛ اما این بدین معنا نیست که هیچ خطری ندارد؛ حتی اگر مایع بخار آن فاقد نیکوتین باشد.

اگر در حال حاضر سیگار نمی‌کشید، خطر تأثیرات منفی ویپ می‌تواند با مصرفش افزایش یابد.

سخن پایانی

اما بطور کلی با اطلاعاتی که تا کنون در دسترس داریم می‌توانیم ویپ‌ها را جایگزین سالم‌تر سیگار معرفی کنیم. شما باید نکاتی که در مقاله به آن اشاره شد را رعایت نمایید. ویپ برای افرادی مضر است که بیماری زمینه‌ای دارند و آسیب پذیر هستند و برای رده سنی نوجوانان که درحال رشد هستند و ممکن است در رشد آنها اختلال پیش آید.

به همین دلیل است که سازمان FDA و سایر سازمان‌ها این نگرانی را دارند که این افراد آسیب پذیر ویپ مصرف نکنند تا آسیبی به این افراد وارد نشود. اما تمام سازمان‌ها تایید کردند که ویپ‌ها جایگزین سالم‌تری برای سیگار هستند.

you tube for vape lovers
برای دوست‌داران ویپ و ویپرها !
کانال ویپرزدیلی صرفا جنبه آموزشی دارد و محصولاتی که معرفی می‌شوند برای فروش نیستند.
دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×